Over Femke


….na een lange periode van diepe dalen en extremen heb ik het begin van mijn droom in handen. Het eerste stapje op weg naar een nieuw hoogtepunt en tegelijkertijd het eerste duwtje tegen de deur waarachter een deel van mijn leven ligt. Het is niet mijn bedoeling deze volledig te sluiten want ik hoop dat door het kiertje altijd een straaltje licht zal blijven komen om mijn huidige leven bij te schijnen.

In mijn handen hou ik de eerste stap naar mijn droom om mensen te helpen. Door mijn ervaringen te delen hoop ik andere slachtoffers van kanker te inspireren en ze de hoop op een mooie toekomt te bieden.

Toen ik de hoop op een toekomst verloor, ben ik mijn gevoelens gaan verwoorden en deelde ik een groot deel van mijn verdriet met mijn laptop. Een klein deel van deze gevoelens deelde ik met lotgenotes of vrienden maar nu het grootste deel van mijn reis lijkt afgelegd is het tijd mijn ziel volledig bloot te leggen.

Met een verzameling van ruim honderd dagboekfragmenten doe ik verslag van mijn reis langs verdriet, verlies, overwinning, geluk, liefde en verwerking.
Het station dat ik nu passeer zal zeker mijn einddoel niet zijn, maar een mooie plek om op adem te komen en mijn ervaringen te inventariseren zodat er een mooie collage ontstaat van mijn leven zoals het was en later zal worden….


Femke van Rossum

Helaas heb ik noodgedwongen een aantal extra tussenstops gemaakt. Mijn eindbestemming is bekend, maar de reisduur nog niet vastgesteld. Met man en macht vecht ik nu voor extra tijd, omdat uitzaaiingen mijn toekomst beperken. Toch leef ik intens en bouw ik op hoop. Elke omweg geeft me een nieuwe ervaring en elke ervaring kan ik optellen bij mijn rijke leven. Ik geniet vandaag en hoop op een morgen…

“Live the Life you Love & Love the Life you Live”

Volgen op Twitter? @FemkevanRossum

Volg ook: Femke van Rossum schrijft op Facebook

Advertenties

19 Reacties op “Over Femke

 1. Lieverd ik koop de mijn geheim alleen om jou Kollum te lezen! Want voor de rest vind ik het euh netjes gezegd NEP! Ook heb ik je boek gekocht, en voor die het wilde lenen heb ik gezegd koop het zelf maar ik kopieer ook geen cd dus waarom wel mijn boek hihi, jullie moeten ook eten 😉 Ik heb zooooo veel bewondering voor jou en ook je gezin, woorden schieten mij te kort! Het gaat me voor de wind maar toch ben ik door jou weer met beide benen op de grond gezet …gesmeten kun je wel zeggen!! DANK DAARVOOR MOOIE MEID ! Ik denk aan jullie en bid voor jou heel veel liefs van Wilma xx ps Er is toch geen tweede boek van jou of wel?

  • Lieve Wilma, dank je wel voor je bericht en je complimentjes! Ik heb wel een tweede boek uitgegeven “Vandaag gaat het goed met me”, verkrijgbaar via FreeMusketeers. Echt rijk worden doe ik niet van mijn boeken hoor, dus je kan ze met een gerust hart uitlenen 😉
   X
   Fem

 2. Hoi Femke, helaas herken ik mezelf in jou…ik heb ook borstkanker gehad. Ik ben blij dat ik “gehad” kan zeggen. Ik ben wel heel erg verdrietig, vorige week heb ik afscheid moeten nemen van mijn vriendin. Zij overleed vorige week aan de uitzaaiingen van borstkanker, ze mocht maar 43 jaar worden… Ik wens jou alle goeds en geniet nog van alles wat je hebt! Sterkte Esther

 3. Wat een kracht lees ik door je woorden heen. En wat kun je alles fantastisch verwoorden. Ik heb bewondering voor je, heel veel.
  Heel veel sterkte de komende tijd met de reis waar je de duur niet van kent, maar die hopelijk heel lang duurt.

 4. Ik reageer hier even. Zou je site en je bericht graag willen delen, maar dat doe ik niet. Waarom niet? Omdat niet iedereen op FB en daarbuiten hoeft te weten dat ik sinds kort borstkanker heb. Heb alleen je brief nog maar gelezen. Lees hier dat je ook boeken hebt geschreven. Weet verder even niet wat te zeggen. Sterkte. Heel veel sterkte. Ik ga even verder lezen hier.

 5. brief aan Rutte: je hebt helemaal gelijk. Ik hoop dat er een tegenbeweging op gang komt tegen het soort onzin wat je aan de kaak stelde. Tegen kapotbezuinigen en mensen overvragen en ‘in de kou laten staan’. Veel sterkte voor jou en ik bewonder je dapperheid enorm.

 6. Zou wel eens met je willen praten wegens zelfde soort vooruitzicht.
  Kan hier wel meer typen, maar openbaar en te beperkt.
  Nogmaals: well done wat -good old friend- Mark betreft 🙂
  En Pauw!

 7. Jeetje met een brok in mijn keel gelezen. Wat kan een mens een hoop mee maken. Je bent sterk en je blijft ondanks deze verschrikkelijke ziekte positief. Wat moet het ook naar zijn voor je man en kids brrr meid heel heeeeeeeeeeeeeeel veel sterkte!! Liefs

 8. Met veel bewondering lees ik hoe je schrijft over de borstkanker en wat dat met jou doet. Heel veel sterkte en kracht toegewenst. Een enorme bewondering voor de manier waarop je met deze klote ziekte omgaat.

 9. Hoi Femke, Wat goed dat je zo open en eerlijk schrijft over jouw ervaringen. Ik heb er bewondering voor en herken veel. Als ondernemer met borstkanker loop ik tegen van alles en nog wat op en schrijf er zelf ook over in een blog. Dank voor je openhartigheid. Heel veel sterkte en warme groet, Gerda

 10. Lieve femke ..,,
  ik sla even de zin open kan niet eens je hele verhaal lezen want daar zie ik weer die primitieve westerse deathsentence je hebt nog zo lang, dat is zo onnodig.,,
  ik heb zelf nogal problemen en ga naar een ayurvedische healing ashram dichtbij kerala in india in nederland is er een in witharen maar zo duur,
  de vlucht kost me ongeveer 750 euros, 21 dagen treatment compleet
  55,euros per dag,,als je verder gevorderde kanker hebt ga je naar een kliniek ,mijn moeder stierf met 9 jonge kinderen zonder hoop, ik ben vanaf die dag me gaan informeren. ik weet zeker dat ze je kunnen redden dat 5000 jaar oude systeem is geweldig en zeer zeker voor kanker. Zoek het even op alsjeblieft als je vragen hebt voor mij dan voel ik me vereerd die te beantwoorden,
  sorry mijn nederlandse taat stunnelt een beetje ben al 47 jaar weg uit nederland,
  sterkte liefs and comfort for you and your family you are here there is plenty hope .,believe me.,,
  big hug van marian meijs brown ibiza in the winter

 11. Zag via ColumnX (Berichtje Van Arta) dat je in beeld was bij SBS. Heb de aflevering bekeken. Wat ben je toch een sterke vrouw. Diep respect. Je bent een voorbeeld voor mij en voor anderen. Dat wilde ik je even zeggen. Gewoon omdat het kan.

 12. Hoi Femke wat een mooie uitzending gisteravond. En wat een moedige vrouw ben je .ik zou graag een steentje bij willen dragen. Ik hoop dat ik zon sleutelhanger van je kan kopen .groetjes en heel veel sterkte samen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s