19 oktober: Support

Een-bloem-geven

Je kunt een lintje dragen of een financiële bijdrage doen aan de wetenschap, om de wereld te laten zien dat je meeleeft. Je kunt het natuurlijk allebei doen, maar de echte supporter gaat verder, zonder daar openlijk uiting aan te geven. De echte supporter is niet iemand die te koop loopt met of trots vertelt over een donatie aan het goede doel. De echte supporter is die buurvrouw, die vriend of die vriendin. Dat is die ene persoon die, zonder zichzelf op de borst te slaan, een bakje eten komt brengen of zomaar langskomt met een bloemetje om je op te beuren. Dat is die ene persoon die vanuit de supermarkt belt om te vragen of je nog een boodschapje nodig hebt.  Dat is degene die tijd opoffert om naar je te luisteren en voor wie het vanzelfsprekend is af en toe een handje te helpen.

De echte supporter is niet iemand die de wereld verkondigd hoe goed hij of zij bezig is, maar iemand die het gewoon doet en niet bang is om te vragen waar je behoeftes echt liggen. Want het is niet altijd gemakkelijk om hulp te vragen, als je van huis uit altijd zelfstandig bent geweest. Het is een stukje onmacht en een beperking die juist door deze persoon gezien wordt, omdat hij of zij niet steeds om zich heen kijkt om te zien of de goede daad wel opgemerkt wordt.

De echte supporter heeft oog voor jou en vraagt daar niks voor terug. De echte supporter doet deze dingen, zonder er wat voor terug te vragen en zonder jou het gevoel te geven dat je tekort schiet. Dat zijn de mensen die een lintje verdienen en dat lintje al dragen, maar dan onzichtbaar op de juiste plek. Zij dragen een lintje in hun hart en maken de wereld waarin we leven een stukje mooier, zonder dat iemand het ziet.

Advertenties

5 Reacties op “19 oktober: Support

  1. Weer heel juist verwoord; en dat zijn de dingen die op je ziel blijven kleven zelfs na jaren. Je leert daar wel van…om zelf zeker die fout niet te maken, eens even de telefoon nemen en iets van je laten horen!!! Een fijne zonnige dag voor iedereen, zeker als het moeilijk is om dat zonnetje te zien!

  2. Heel mooi gezegd weer Femke.
    Het zijn die doeners die je een lintje zou willen geven.
    Iedereen kan roepen dat ze willen helpen maar juist zij die niet roepen maar in stilte doen. De kleine of grote dingen zonder daarna te zeggen “ik deed dat” , zij die begrijpen hoe moeilijk vragen om hulp is. Omdat dat betekent weer inleveren op dat kleine beetje controle wat er nog over is.

    X

  3. wow de spijker op ze kop!! heel treffend verwoord weer!! ik heb gelukkig wat van die mensen om mij heen en dat is zo ontzettend fijn!! die verdienen zeker een lintje !!ik ben bijna klaar met mijn behandelingen en je brengt me op een mooi idee!! ik hoop dat jij ook die mensen om je heen houd! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s