Mi casa

bagage

Welkom in mijn huis. Dit is de plek waar ik leef, beleef en geniet. Dit is de plek waar ik mijn verdriet kwijt kan en waar ik mijn geluk gevonden heb. De plek waar er voor iedereen plaats is, zelfs al breng je veel bagage mee. Want dit is ook de plek waar ruimte is voor meer dan alleen de leuke dingen. De plek waar ‘voor wat hoort wat’ geen gouden regel is, maar waar we wel geloven in geven en nemen. Dit is de plek waar het uitzicht niet tot in de verte strekt, maar waar wel een breed perspectief te bewonderen is. Waar we soms schuilen voor de storm en soms de wind gewoon trotseren. Waar we praten en naar elkaar luisteren of juist stil zijn, omdat woorden niet genoeg zijn. De plek waar we proosten op het leven, ook als het leven alleen maar zure wijn schenkt. Waar we in het donker onze weg kunnen vinden, maar zo heel af en toe toch een lichtje nodig hebben om zaken helder te zien.

Wees welkom, kom binnen en let alsjeblieft niet op de rommel. Wil je liever eerst nog even rondkijken? Dat is ook prima, maar houd dan nog even afstand, om teleurstellingen te voorkomen. Als je zeker weet dat je wilt blijven en je hier prettig voelt, is daar een kapstok voor je jas. Pak een stoel, neem plaats op de bank of houd je jas aan en blijf staan. Zet je bagage neer of open het, wanneer je daar behoefte aan hebt. Er is plek voor iedereen die komt met goede intenties en er is een kamer vrij voor iedereen die van plan is bij te dragen aan de veiligheid van ons bestaan. Er is ook ruimte voor je tas en alles wat daarin zit, zolang de je dat maar naast onze spullen plaatst en niet erbovenop.

In mijn huis is altijd voldoende plek, maar wel alleen voor gelijkgestemden. Voor mensen die de relatieve veiligheid die we met zorg hebben gecreëerd respecteren en bereid zijn te accepteren dat we ook weleens verdriet hebben. Wie niet kan leven met het drama, zal toch even verder moeten zoeken. Wie alleen ruimte in zijn hart heeft voor geluk, zal altijd ergens leegte ervaren. Maar wie verder kijkt, zal weten dat de makkelijkste weg uiteindelijk niet de warmte brengt van onvoorwaardelijke liefde. Wie open staat voor wat wij kunnen geven, is welkom in ons leven. En zelfs al is het maar voor even, wij hebben altijd wel een plekje vrij. Alleen, wie slechts het geluk wil zien, komt bij ons bedrogen uit. Want ons geluk is juist groot dankzij het verdriet. Dat verdriet heeft namelijk ruimte nodig. Als je dat verdriet omarmd, zal je in mijn huis en hart wonen. Als je blijft, zal het verdriet vanzelf kleiner worden en een leegte achterlaten die we samen kunnen vullen met geluk.

Advertenties

Een Reactie op “Mi casa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s