Blokjes en lijntjes

tekentafel

De kunst is om de juiste strategie te bepalen. De juiste stap op het juiste moment met als doel zoveel mogelijk opties open te laten. Maar dat valt nog niet mee, want elke stap heeft gevolgen waar we vooraf goed over na moeten denken. Het is net een soort blokdiagram, waarbij het eindresultaat afhangt van de keuzes die we maken. We hebben tot nu toe een voor hand liggende lijn gevolgd.  Een vijftal stappen, in één rechte lijn, waarvan eentje echt een zijtak was. Ons geluk was steeds, dat er af en toe een blokje bij kwam en dat we de uitgestippelde lijn konden volgen. Maar het diagram is beperkt en we weten niet hoe lang we het diagram nog uit kunnen breiden.

We hebben op dit moment nog twee of drie opties, waarbij het diagram niet altijd teruggeleid wordt naar het beginpunt. Kiezen we de volle aanval of gaan we voor levenskwaliteit?  Beiden valt wat voor te zeggen, maar hebben ook consequenties. Een zwaar traject zou meer resultaat kunnen geven, maar sluit een vervolg in milde versie uit, als het niet werkt. Andersom zou het kunnen gebeuren dat mijn lichaam straks niet meer in staat is om het zware traject te verwerken. Rust is ook een optie, maar daarbij groeien de uitzaaiingen gegarandeerd door en zullen we uiteindelijk weer teruggeleid worden naar een keuze, waarvan we niet kunnen voorspellen of die dan nog wel haalbaar is.

In de hoop het diagram uit te breiden, gaan we in gesprek met een derde partij. Een arts die misschien nog extra opties kan toevoegen, maar ons ook zou kunnen vertellen dat het nu nog niet het moment is om af te wijken van het oorspronkelijke plan. Want extra vakjes in het diagram, betekent ook extra keuzes en die keuzes kunnen weer leiden tot blokkade van eerdere mogelijkheden. Na het gesprek, zullen we het diagram opnieuw moeten uittekenen. Dat doen we niet alleen, maar met de hulp van mijn eigen behandelend arts. Daarmee wordt het ook wel weer een stuk ingewikkelder. Want we zullen nieuwe splitsingen moeten creëren, waarbij sommige lijntjes buiten het papier kunnen vallen, omdat we de gevolgen nog niet echt goed kennen.

De komende tijd, zitten we dus nog wel aan de tekentafel en moeten we kijken welke strategie ons de mogelijkheden biedt waar we op hopen. We kunnen het alleen doen in kleine stapjes, maar moeten wel vooruit blijven kijken naar wat elk stapje ons brengt of juist af neemt. Welke lijntjes we volgen en of we straks binnen of buiten de lijntjes gaan kleuren…

Advertenties

4 Reacties op “Blokjes en lijntjes

  1. Als ik het probeer te lezen raak ik al in de war, laat staan als je het allemaal ook echt moet regelen… Dat zal niet meevallen, maar jullie zijn samen wél heel erg sterk en weten altijd weer de goede weg te vinden. Toi toi toi! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s