Op staande voet

ontslag

Ondanks de beloofde proeftijd, is er plotseling toch een einde gekomen aan mijn lopende contractperiode. Nader onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mijn huidige behandeling niet goed functioneert. De groei van mijn uitzaaiingen leek te vertragen, maar in vergelijking met de periode dat ik werkeloos toekeek, is het verschil te weinig om van daadwerkelijke effectiviteit te spreken. Mijn contract is dus per direct ontbonden en ik ben op staande voet ontslagen.

Veel nieuwe opties zijn er niet en oudere opties opnieuw inzetten, is op dit moment niet verstandig. Die zouden de rem er wel op kunnen zetten, maar leveren ook het risico op, dat ik in de toekomst wordt uitgesloten voor een behandeling in studieverband. Het is dus een kwestie van vraag en aanbod en wachten tot de kans zich aanbiedt om te solliciteren naar wat beters. Voor nu betekent dat gelukkig niet dat ik zonder werk kom te zitten. Er is een reguliere behandeling beschikbaar, die over het algemeen een redelijke kans van slagen heeft. Een pittige baan, met doorstroommogelijkheden dus.

Zwaar wordt het wel, want het is een traject van wekelijkse infusen, met de nodige bijwerkingen. Ik zal mijn haar voor de vierde keer moeten verliezen en me moeten overgeven aan de verdere gevolgen. Daar zie ik uiteraard tegenop en ik heb daarom wel een kleine tussenstop ingelast. Ik heb per slot van rekening niet voor niets mijn angsten deze week overwonnen, dus ik ga eerst genieten van de vruchten die dat heeft afgeworpen. Een mini sabbatical, voordat ik de uitdaging aanga en de herinneringen maken waar mijn gezin hopelijk nog lang op zal teren.

Het is al met al geen onverwachte wending, maar hij kwam wel sneller dan gehoopt. De teleurstelling is dan ook niet enorm groot, maar de wanhoop komt hierdoor wel steeds een stukje dichterbij. Toch ben ik van plan me ook dit keer weer vol overgave in te zetten. Want zelfs al is de baan zwaar, het is tenslotte wel een baan en een kans op extra tijd. Want in mijn positie is dat nog altijd beter dan werkeloos thuis zitten en af te wachten wat daar de gevolgen van zijn…

Advertenties

18 Reacties op “Op staande voet

  • Die haren geen ik inderdaad maar weinig om. Ik kon kiezen voor koeling, maar dat vind ik echt teveel gedoe… Ja, we gaan gewaaon saampjes de statistieken doorbreken en die Taxol aan het werk zetten!!! X

   • Je kunt enkele correcties aanbrengen Femke, sterkte gewenst bij alles en ik blijf je aandachtig volgen en een goed weekend gewenst met je dierbaren.

 1. Altijd weer eem tegenvaller Femke, dat had ik een half jaar geleden met de Everolimus, dat ging net zo. Bescherm goed je nagels met nagelverharder tijdens de Taxol, ik kwam daar te laat achter!
  De hoofdkoeling is vreselijk, één keer gedaan, de allereerste keer 8 jaar geleden, nooit meer!!!

 2. We kennen elkaar niet maar lees altijd je blog en stuur je nu een berichtje, Gewoon een berichtje om te laten weten dat ik aan je denk!

 3. Gadver, wat is het toch een klotenziekte. Hoe graag je ook wilt; je hebt geen enkele zeggenschap over hoe het gaat wat het lijf betreft. Ik wens jou en jouw dierbaren sterkte wat deze tegenslag betreft en uiteraard in de periode die voor je ligt. Ik hoop oprecht dat je kunt genieten met hen van wat wel is.

 4. Lieve Femke, ik lees je blogs…iedere keer met respect voor jouw kracht. Ik wens je toe dat je kunt genieten samen van je mini-break en voor daarna heel veel sterkte. Hartegroet, Sonja

 5. ook ik ken je niet persoonlijk.
  Maar wat een kracht gaat van jou uit! Zoveel respect voor jou!!

  Heel veel sterkte gewenst met alles.
  Dikke knuffel

 6. Ik blijf me verbazen hoe jij alles onder woorden kunt brengen. Zoveel moed en kracht. Ook ik ken je niet persoonlijk maar wens je veel sterkte.

 7. Femke, ik hoop dat je ten volle kan genieten van je mini-break!
  Voor daarna veel moed en sterkte om er weer voor te gaan!!
  Dat de nieuwe behandeling het verhoopte resultaat mag hebben zonder al te veel bijwerkingen!
  Succes!!

 8. Je onderwerp gelezen. De dingen in het leven lopen anders zoals men het soms verwacht. Er is een toekomst er wel voor openstaan. Heb een gezegend weekend. Heel veel sterkte in de nieuwe week. Groet Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s