07-07-07

Zeven jaar geleden zei ik ja tegen jou. Ik zei ja tegen het geluk en een leven vol liefde. Zeven jaar geleden stapten we samen in het avontuur en het waren zeven vette en zeven magere jaren bij elkaar. We hebben samen het ultieme geluk gedeeld van onze kinderen, de geboorte van een wonder en de vele heerlijke momenten van al die allereerste keren dat ze ons trots maakten. We hebben gedeeld in het verdriet, de angst en de onzekerheid over onze toekomst samen. Want niemand had kunnen voorzien welke wendingen ons leven zou nemen.

Op jou leunde ik, toen ik verlies moest verwerken. Jij reed twaalf uur aan één stuk om mij mijn afscheid van mijn vader te geven en op jou kon ik steunen, toen bleek dat we te laat waren. Jij zat aan mijn bed, na elke operatie. Jij was daar, toen mijn lichaam me waarschuwde en jij hield mijn hand vast, toen we hoorden dat we waarschijnlijk nooit samen oud zullen worden. Jij bleef bij me, terwijl het infuus liep en mijn aderen volstroomden met het middel dat ons wat extra tijd samen moest geven.

Ik weet niet of er nog zeven nieuwe jaren komen en hoe de toekomst er voor ons samen uit zal zien. Wat ik wel weet, is dat we elke moment samen zullen beleven en dat ik mijn kinderen in goede handen zal achterlaten, omdat jij voor hen zal zijn, wat je voor mij al zeven jaar bent. Een rots in de branding, een maatje, een vriend. Tot die tijd ben je mijn minnaar en de man waar ik de mooiste momenten van mijn leven mee wil delen. Tot de laatste dag samen, tot de dood ons scheidt.

Vandaag is het zeven jaar geleden dat jij ja zei tegen mij. De mooiste woorden die je ooit gezegd hebt, naast ‘ik hou van jou’. Vandaag vieren wij de vette en de magere jaren die we samen hebben beleefd en dat doen we op een manier die bij ons leven past. Samen één en ieder op onze eigen manier uniek. Mijn cadeau aan jou, zijn mijn woorden en mijn onvoorwaardelijke liefde. Omdat daar mijn kracht in zit en omdat woorden nooit zullen vervliegen. Geen luchtje en geen stropdas of een flesje drank, maar een openbare verklaring van mijn dank voor zeven jaar gelukkig zijn.

Lief, ik hou van je!

 

Advertenties

12 Reacties op “07-07-07

 1. Prachtig
  (~schrijft ze met een brok in haar keel~)

  De liefde spat ook na 7 jaar nog uit jullie ogen. Ik proost op nog zo veel mogelijk jaren samen.

 2. Mooi geschreven zit hier met kippevel op me hele lichaam het te lezen en ik hoop dat jullie nog veel tijd samen mogen door brengen!!

 3. Lieve Femke en Hans, van harte gefeliciteerd met jullie 7e trouwdag! En natuurlijk hoop ik van harte dat er nog minimaal 7 trouwdagen bijkomen!!
  En ook ik kreeg kippenvel van je stukje over jullie samen, jullie zijn een prachtstel!
  Zeven dikke kussen en 7 extra!!! Xx

 4. Ik wens jullie alleen nog maar heel veel vette jaren toe. Zo’n liefde is bijzonder en heerlijk om dat samen te mogen vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s