De tien belangrijkste spelregels voor (borst)kanker

spelletjes

 1. Deelname aan dit spel is onvrijwillig, maar geschiedt wel geheel op eigen risico
 2. Bij aanvang van deelname, is het verloop van dit spel onvoorspelbaar (in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst)
 3. De verantwoordelijke is nooit en te nimmer aansprakelijk voor de emotionele gevolgen van deelname
 4.  Toegeven dat het tegenvalt of klagen is toegestaan, mits binnen de door de omgeving bepaalde termijn *
 5. Deelname verstrekt het recht aan buitenstanders om ongelimiteerd advies te geven en/of alternatieve geneeswijzen aan te reiken.
 6. Een deelnemer dient, te allen tijde, te blijven vechten en positief te blijven
 7. Bij een verlenging van het spel, bepaalt de verantwoordelijke of er recht is op een gedegen rustperiode
 8. De duur van het spel wordt bepaald door externen. Onderling kan duur verschillen, afhankelijk van de instantie en zijn of haar belangen (verzekering, pensioen, media, hypotheek etc.)
 9. De gevolgen voor de omgeving van deelnemer worden bepaald door de mate waarin deelnemer de regels van het spel naleeft
 10. Door deelname, doet deelnemer afstand van de volgende rechten en/of privileges: nachtrust, regie, privacy, waardigheid, zekerheid, energie, controle.

*) termijn kan per omstander verschillen en hangt af van behandeltraject, ervaring met anderen en prognose

 

Als kanker een spelletje was, zouden de regels door niemand begrepen worden. Als kanker een spelletje was, zouden de we zelf onze tegenstander kunnen kiezen en zouden de verliezers recht hebben op revanche. Maar kanker is geen spel en kent geen eerlijke regels. De echte deelnemers moeten ongevraagd leven met bovenstaande spelregels en accepteren dat het spel niet eerlijk gespeeld wordt…

 Daar veeg ik mijn achterwerk mee af! (het grote borstkankerspel 2014)

Advertenties

7 Reacties op “De tien belangrijkste spelregels voor (borst)kanker

 1. Doe toch wat positiever Paola, we hebben het voor een groot deel zelf in de hand hoor……….. Haha, zeggen de onwetenden. Wij slikken en gaan door. Kom op dames……!! Ik ga hem delen. Weer een mooie Femke, dank

 2. Wat herkenbaar! Mij werd door iemand gezegd na de biopsie, dat als ik maar positief zou denken, het goed zou zijn. Dus blijkbaar was het mijn eigen schuld toen het kwaadaardig bleek te zijn. Inmiddels is de tumor verwijderd, heb ik chemo en bestralingen ruim achter de rug en hopen en duimen we dat het niet terug komt. ‘Zeuren’, nee dat mag niet. Ik had weinig last van de chemo en dat het zo mooi gedaan is en je het litteken nauwelijks ziet, is voor sommigen bijna jammer. Buiten dat mijn haar maar voor een kwart terug is gekomen, zie je niets aan me, dus gaat het goed, punt uit. We lachen er maar om, ze weten niet beter en de meesten reageren goed en begripvol. Wij genieten verder van elke dag en we hopen dat jou dat ook nog een tijd gegund is, Femke. Respect meid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s