FDKK

Afbeelding

Soms kan een klein gebaar zomaar uitgroeien tot iets groots en moois. Een steunbetuiging van een stel vrienden aan hun vriendin brengt het besef hoeveel impact de ziekte kanker kan hebben en zorgt voor een wel heel bijzondere verwantschap tussen vreemden.

Sinds een week zie ik de verhalen voorbij komen. Soms lang en soms kort, maar allemaal oprecht en met trots geplaatst. De foto bij het verhaal is een bewijs van moed, menselijkheid en betrokkenheid. Elk verhaal raakt me en vult me met een gevoel van trots, omdat indirect mee mag delen in de opbrengst van het geheel en deel uitmaak van de reeks helden die in het geheel meedelen.

Het begon met een oproep van twee lieve, hardwerkende mensen. Ze wilden een vriendin met kanker steunen en kozen voor de steun aan het KWF (inmiddels No Guts No Glory en Stichting Droomdag) door middel van een heel bijzondere actie. In hun tattoo-shop On Edge, plaatsen ze een bijzondere boodschap bij iedereen die bereid is een bijdrage te doen aan het goede doel. De boodschap is duidelijk: hoop en woede. Een anker voor hoop. De afkorting FDKK staat voor Fuck Die Kut Kanker en voor de woede en vechtlust die nodig is om het op te nemen tegen een ziekte die zoveel mensen raakt.

Op dit moment duurt de actie pas zeven dagen en delen achtendertig mensen deze boodschap. Achtendertig mensen met elk een eigen verhaal en beweegredenen. Wij waren nummer dertien en veertien. Het symbool van hoop en woede is voor ons ook een symbool van liefde. Liefde voor elkaar en voor de mensen die we niet kennen. De mensen achter de verhalen en de mensen die kracht halen uit de steun van deze actie. Het zijn stuk voor stuk helden die hun lichaam beschikbaar hebben gesteld voor een goed doel en het overbrengen van de boodschap.

Ik kan alleen maar hopen dat ik straks heel veel mensen tegenkom, die dezelfde tatoeage dragen. Want dat zou betekenen dat de collectebus goed gevuld is en dat de actie een grote groep vreemden bij elkaar heeft gebracht. Allemaal dappere mensen met een eigen verhaal. Allemaal anders en toch zo gelijk, omdat ze allemaal bereid zijn te strijden voor zichzelf of voor een ander…

On Edge FB pagina <– voor meer info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s