Ieder huisje

 

Achter elke deur en in ieders leven speelt een verhaal. Binnen de veilige muren van een huis en de bescherming van een gezin, is elke gebeurtenis een persoonlijke beleving, die door iedereen op een eigen manier ervaren of beleefd wordt.

Soms kijken we bij de buren, maar het gras is echt niet altijd groener aan de andere kant van de schutting. De pijn en het verdriet van anderen blijft vaak verborgen of verzwegen. Niet iedereen komt naar buiten met de vuile was en ook het schone wasgoed hangt niet altijd te wapperen in de wind.

Toch is het wel goed om af en toe even stil te staan bij de situatie van anderen en afstand te nemen van eigen problemen. Want problemen zijn relatief. Er zijn altijd mensen die harder moeten knokken voor hun geluk of verdriet moeten verwerken waar wij geen weet van hebben. Ieder huisje heeft zijn kruisje, een oud gezegde en behoorlijk cliché, maar niet minder waar. Een buurvrouw kan zich verheugen op haar zwangerschapsverlof en goede kennissen kunnen in de clinch liggen over de opvoeding van hun kinderen.  Terwijl wij voorzichtig de winst van mijn behandeling vieren, strijden goede vrienden voor de gezondheid en het leven van hun dochter. De ene vriendin krijgt slecht nieuws te verwerken, als zij toch weer aan de medicijnen moet en een andere vriendin is druk met het opbouwen van een nieuw bestaan, na een verre verhuizing.

Het verlies van dierbaren, financiële zorgen, relatieproblemen of juist het geluk van een geboorte. Allemaal zaken die soms gedeeld worden en soms juist verzwegen. We hoeven niet altijd het fijne te weten van wat er achter de voordeur van een ander speelt. Het is wel goed om er bewust van te zijn en de deur op een kier te zetten. Pas dan horen we elkaar goed en openen we deuren naar mogelijkheden om te anderen helpen of juist steun te vinden bij elkaar.

 

Postiljon 02-08-2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s