Voorpret

 

Kamperen op Nederlandse bodem kent risico’s. Het weer blijft natuurlijk onvoorspelbaar en je weet nooit wie je als buren treffen zal. Vorig jaar hadden we het genoegen ons campingveldje te delen met een aantal bevriende gezinnen van het kaliber bier zuipen en dartpijltjes gooien. Op zich niks mis mee en we hebben ons kostelijk vermaakt, maar het ging wel ten goede van onze nachtrust, omdat ook de kinderen als ongeleide projectielen tot laat in de avond over het veldje vlogen.

Met het weer hadden we het ook niet getroffen. Een enorme wolkbreuk zette het veld onder water en na drie dagen regen hadden we geen droog kledingstuk meer over. Uit pure armoede, kocht ik muntjes voor de wasdroger en liep af en aan naar het washok om onze kleren warm en droog te krijgen. Vooral de kou, die door de tent trok, stuurde ons vroeg naar bed om de warmte bij elkaar te zoeken. We hebben als gezin ontzettend veel plezier gehad, maar nu we weten welke risico’s we aanvaardbaar vinden, treffen we de nodige voorzorgsmaatregelen.

Aan onze buren en het weer kunnen we natuurlijk niks veranderen, maar dit keer gaan we twee weken. Hierdoor spreiden we onze kansen op een variëteit aan veldgenoten en weersverwachtingen. We hadden al een grote tent en nu ook een grote voortent, zodat we droog buiten kunnen zitten. Voor in de tent, hebben we een kachel aangeschaft om ons warm te houden op kille avonden.

Ook de keuze voor onze locatie is bewust. We zijn namelijk altijd geneigd om op pad te gaan en te vergeten dat vakantie bedoeld is om even helemaal niks te doen. Daarom hebben we gekozen voor Texel; een prachtig eiland met een beperkt aanbod aan uitstapjes.

Nu we alle voorbereidingen getroffen hebben, is het een kwestie van passen en meten, spullen inpakken en auto volladen. De voorpret is begonnen en ik heb er vreselijk veel zin in!

Postiljon 12-07-2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s