Teamwork

 

Klussen en opruimen in huis kent nogal wat uitdagingen. Vooral als het huishouden ook nog wordt geregeerd door een behoorlijk eigenwijze peuter. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, maken we een planning en de kleine man mag de afgelopen weken net even iets meer dan anders. Zo mag hij langer TV kijken, zodat hij ons niet in de weg loopt en geven we hem, totaal niet pedagogisch verantwoord, een extra zoethoudertje in de  vorm van een koekje of een bekertje chocomelk.

Verbouwen vraagt nu eenmaal om een strakke planning, maar hoe strak de planning ook is, kinderen zijn niet te programmeren en vooral eentje van drie niet. Maar nu we in een nieuwe fase  van de verbouwing zijn belandt, gaan de kinderen merken welke gevolgen een kleine vertraging kan hebben. Ze slapen namelijk tijdelijk bij ons op de slaapkamer en dat betekent dat ze geen beschikking hebben over hun favoriete speelgoed of privacy bij het leren. Deze handicap maakt de kinderen bewust van de planning die wij proberen te hanteren om het ongemak zoveel mogelijk beperkt te houden. Maar het is ook erg gezellig. Samen slapen, betekent samen wakker worden en veel knuffelen in de ochtend. Dat laatste maakt het wat mij betreft allemaal de moeite waard.

Want zelfs al zitten we nog een maand in de rommel en moet ik extra uren maken om al het klusstof uit kleren te wassen en op te zuigen; ik doe het uiteindelijk voor het algehele geluk van diegenen die mij zo dierbaar zijn. Voor die momenten dat we ’s ochtends wakker worden en met z’n allen nog even lekker in bed blijven liggen en voor al die momenten dat ik mopperend over de rommel struikel.

Voor al die momenten bijten we samen nog even door, terwijl we dromen van de dag dat we weer gewoon op schema liggen en tijd hebben om als team te genieten van het resultaat.

Postiljon 8-12-2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s