Stappenplan

 

In november moet het gaan gebeuren. Het is maar een kleine verbouwing, eerder een wijziging in onze huiselijke schikking, maar de voorbereidingen zijn nu al in volle gang. In november gaan we namelijk onze slaapkamer verwisselen met die van de kinderen. Vooral de kamer van onze kleine man, is straks te klein voor zijn grote karakter en met die wijziging zitten wij dichterbij de badkamer en het toilet. Naast deze verandering, hebben wij ook het plan om onze aangebouwde berging in te gaan richten als werkruimte, zodat onze keuken verlost kan worden van ordners en papierwerk.

Om de wisseling soepel te laten verlopen, is het zaak dat we voordien al een schifting maken in onze spullen. De wasmachine moet naar boven en daarvoor moet de gangkast naast de badkamer leeg. De spullen uit die kast verdienen ook een nieuwe plek en om die te creëren, zullen we eerst ruimte moeten maken in de buitenberging en de garage. Dit laatste levert ons enkele ritjes naar de vuilstort op. De verzameling nutteloze gebruiksvoorwerpen en restanten tuinmeubilair, moeten worden uitgezocht en we zijn genoodzaakt om rigoureuze keuzes te maken. Naast rommel, levert de herindeling van de twee bergruimtes een overdaad aan zaken op die niet te zijn onderverdelen in “houden” of “weggooien”. Ze zijn te waardevol voor afval en hebben te weinig waarde voor verkoop, dus via internet bied ik ze aan, in ruil voor een bos bloemen of flesje wijn.
Onze drankvoorraad stijgt en mijn keuken staat er fleurig bij. In de garage komt overzicht en ook de buitenberging krijgt een metamorfose.

De volgende stap is het onderbrengen van speelgoed en kleding. Om dit te realiseren, zullen ook onze andere twee gangkasten eraan moeten geloven. November lijkt nog ver weg, maar ik ben blij dat we nu al begonnen zijn. Een goede aanpak, vraagt om een stappenplan en met de stappen die wij nog voor de boeg hebben, is november al best dichtbij.

Postiljon 25-08-2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s