Wedergeboorte


17-05-2001 10:32  2870 gram, 48 cm

Het kleine meisje dat ik tien jaar geleden in mijn armen sloot heeft mij zoveel gebracht dat ik, tot op de dag van vandaag, niet onder woorden heb kunnen brengen wat dit kleine mensje in mij heeft losgemaakt.  Geluk kreeg een nieuwe dimensie en verdriet was plotseling niet meer iets wat ik alleen beleefde. Al haar pijntjes raakten mij, maar haar stralende lach bezorgde mij ook kriebels die verder gingen dan verliefdheid. De zorgen om haar welzijn, maakten van mij een moeder en het moederschap gaf mij een nieuwe uitweg voor de liefde die ik te geven had.

In de afgelopen tien jaar groeide zij op tot een bescheiden, zorgzaam en pienter meisje met karakter. Ik groeide mee in mijn rol als moeder en inmiddels is ze, dankzij en ondanks al haar ervaringen een bijzonder  individu waarvoor mijn liefde geen grenzen kent.

Samen hebben wij zoveel beleefd en overwonnen. Samen hebben we in tien jaar tijd veel van elkaar geleerd. Ik heb haar willen leren dat ze alles kan bereiken, door te laten zien wat de kracht van passie is. Zij heeft mij geleerd wat die passie is en wat de echte waarde is van het leven. Voor haar ben ik blijven vechten voor mijn bestaan en geluk, omdat dat geluk juist waarde kreeg door haar aanwezigheid en haar aanwezigheid een bevestiging was van mijn bestaan.

Op deze dag vier ik niet alleen de verjaardag van mijn mooiste meisje, maar ook de geboorte van mijzelf als moeder. Een geboorte die meer inhoud bleek te hebben dan alleen de pijn van een bevalling of het besef van absolute verantwoordelijkheid. Tien jaar geleden beleefde ik de wedergeboorte van mezelf en vandaag vier ik de verjaardag van ons allebei.

Mijn liefde groeit voor altijd mee met mijn meisje en daardoor zijn wij een twee-eenheid waar geen speld tussen te krijgen is!

 

17-05-2011 10:32 22000 gram, 138 cm

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s