Jongensdromen

 

 

Voor  de eerste verjaardag van onze zoon, kochten we een driewieler. Zo’n stoer exemplaar dat je als ouder koopt omdat je het zelf zo ontzettend leuk vindt en waarvan papa stiekem zou willen dat hij er zelf vroeger eentje had gehad. Een robuust frame met vering en de uitstraling van een crossmotor: een Kawasaki.

De kleine man vond hem mooi, maar wist zich geen raad met het grote ding. Zijn beentjes waren nog te kort om de trappers te kunnen raken en al snel was het pakpapier interessanter dan de inhoud van zijn cadeau. Zo gaat dat op je eerste verjaardag. De fiets verdween in de schuur om daar geduldig te wachten op het moment dat hij daadwerkelijk in gebruik genomen zal worden.

Nu, bijna twee jaar later, ontdekt hij de driewieler van zijn buurmeisje. Het kleine fietsje is al oud, maar heeft precies de juiste afmetingen en trapt lekker soepel, door de slijtage van jarenlang gebruik. Na wat schuifelen met zijn voetjes, maakt hij de stap naar de trappers en ontdekt de functie van de twee ronddraaiende pedaaltjes. Oefening baart kunst en na een dagje stoeien met stuurkunsten, crost hij behendig op en neer en straalt als hij geheel zelfstandig een rondje om het huis fietst.

 Een nieuwe stap is genomen en wij haasten ons naar de schuur om de Kawasaki uit het stof te halen. Wanneer we hem zijn eigen driewieler presenteren, kijkt hij wat afkeurend. Hij klimt erop, maar ontdekt al snel dat dit stoere exemplaar meer kracht vraagt om vooruit te komen.

Een week lang staat de ultieme jongensdroom onaangeroerd voor de deur. Onze zoon verfijnt zijn techniek en ontwikkelt zijn vaardigheden op het oude fietsje. Net als we de hoop hebben opgegeven, maakt hij onverwachts de stap waar we op zaten te wachten. Trots rijdt hij een rondje en zijn vader juicht.

Kleine jongens worden groot en grote jongens blijven altijd een beetje klein.

 

Postiljon 21-04-2011

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s