De heilige koe

11-03-2011

Soms lijken dingen zo vanzelfsprekend, dat het gemis pas echt duidelijk wordt, als de luxe plotseling wegvalt. Het hebben van een auto is zo’n luxe. Er zijn natuurlijk situaties waarin de heilige koe noodzaak is, maar in sommige gevallen is het toch echt selectieve luiheid, die ons achter het stuur doet stappen.

Onze auto heeft ons deze week in de steek gelaten, juist op het moment dat wij besloten hadden om te gaan winkelen voor een goedkoper exemplaar. Het gebruik van de auto woog namelijk niet op tegen de vaste lasten en daarom wilden we deze week op zoek gaan naar een maatje kleiner. Dat plan liep dus even anders.

We moesten kizen tussen een reparatie of het verlies pakken op de auto die ons de afgelopen jaren toch steeds trouw op onze plek van bestemming had gebracht. Het dilemma is groot. Is het een teken dat onze heilige koe juist nu besloten heeft om te laten zien dat niks vanzelfsprekend is en tikt het ons op de vingers omdat we hem niet op waarde wisten te schatten en hem soms zelfs verwaarloosd hebben?

Het verlies door de auto zo te verkopen is dubbel. Deels is daar het financiële verlies en deels het idee dat hij in deze staat waarschijnlijk zal eindigen op de sloop omdat de reparatie voor velen niet op zal wegen tegen zijn uiteindelijke, economische waarde.

Nu we beseffen hoe waardevol hij is geweest, voelt de laatste optie een beetje als verraad. Omdat we nu al een week zijn aangewezen op de fiets voor transport, groeit onze waardering voor de luxe die we altijd voor handen hadden. Onze auto verdient een tweede kans, dus we kiezen voor de reparatie.

We nemen straks alsnog afscheid, omdat de keuze om goedkoper te gaan rijden ongewijzigd blijft. Maar door het herstel weten we wel dat onze trouwe bak straks een ander gezin blij kan maken met een klein beetje luxe.

 

Postiljon 17-03-2011

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s