Topsport


Kamperen kan een flinke uitdaging zijn, maar eenpaar dagen in eigen land, met twee kinderen en twee honden, is bijna topsportte noemen.

Het begint al met het selecteren van de bagage.Naast een tent en het noodzakelijke kampeergerei, is ook het slaapcomfort vanbelang. Met de herinnering aan ons leeglopende luchtbed, vorig jaar, hebben wedit jaar gekozen voor een zelfopblazend matras. Voor de kleine man eencampingbedje en een stretcher voor onze meid. Daarnaast nog wat proviand, voldoendeschone kleding, spelletjes, speelgoed en handdoeken. Dan begint de uitdagendeklus om alles in de auto te krijgen.

Ons doel ligt niet ver en we besluiten een deelvan de bagage op het dak te vervoeren. Na een uurtje passen en meten, proppenwe onszelf tussen alle spullen en rijden we, met onze knieën naast de oren, africhting de kleine boerderijcamping.

Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar entrakteert ons, tijdens het uitpakken, op een aardige portie van zijn bekendsteingrediënt: regen. Toch zitten we een uur later tevreden onder het afdakje, tegenieten van het druilerige uitzicht op de speeltuin die vlak voor de tentstaat opgesteld. Hier mogen we de komende dagen vakantie gaan vieren en als hetweer een beetje meewerkt, beloofd dat best een fijne tijd te worden.

Die belofte wordt nageleefd en drie dagen lang,wanen we ons in het kleine paradijs op dit schattige boerenbedrijf. Maar danslaat opnieuw het noodlot toe. Dit keer geen buitje, maar een oer Hollandsewolkbreuk die de camping teistert en zijn gasten twee uur lang in zijn greephoudt. Tijdens het oorverdovende gekletter op het tentdoek, bak ik pannenkoekenop het kleine gasstelletje en doe ik een poging om het restant van onzeproviand te redden van het opkomende grondwater. Bij elke stap die ik zet, voelik de modder tussen mijn tenen omhoog lopen . De regen is zijn charme voorbijen na afloop nemen we de schade op. Onze tent heeft de test doorstaan, maaronze buren zijn er minder goed vanaf gekomen. Terwijl zij hun spulletjes doorde voortent zien drijven, pakken wij die van ons langzaam in.

Het einde van ons avontuur is in zicht en er wachtons de uitdaging om alle natte spullen weer gunstig te verdelen over debeperkte ruimte van ons vervoer.

Kamperen is topsport en zodra alle was weergedraaid is, wij kijken terug op een geslaagde wedstrijd.


Postiljon 18-08-2010

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s