drenkeling

Overgeleverd

Zelf zaken in handen nemen, betekent niet altijddat je de volledige regie krijgt. Je wordt overgeleverd aan de grillen vaninstanties en wordt afhankelijk van de gemoedstoestand van hun medewerkers. Waarje de ene dag op alle begrip kan rekenen, krijg je de volgende dag een keihardeafwijzing. Je vaart mee op de stroom en hoopt dat iemand ziet dat je overboordgeslagen bent en vecht om boven water te blijven.

Natuurlijk heeft elke instantie zijn eigenbelangen, maar sommigen schatten hun positie wel erg hoog in. Ze verdringenelkaar om te krijgen wat er te halen valt en hebben geen oog voor de gevolgenvan hun hebzucht. Ze willen niet meewerken aan een oplossing, waarbij iedereeneen eerlijk deel kan krijgen omdat ze van mening zijn dat ze het meeste rechthebben en daarmee dalen onze kansen.

De constante druk en het getouwtrek om onzereserves is zenuwslopend. Steeds als we denken een stapje dichterbij te zijn,moeten we weer een stapje terug doen. Steeds als we de tijdelijke euforiebeleven over een gesloten deal, komt er een aanval uit andere hoek.

De keuzes die we daarbij moeten maken, zijnmoeilijk. We willen de toekomst veilig stellen, door ons verleden teherstellen, maar moeten daarbij ook rekening houden met de realiteit van hetheden.

Er moet tenslotte nu gegeten worden en dat kanniet van het appeltje voor de dorst. We moeten steeds een overweging makentussen betalingsregelingen en openstaande rekeningen. Verplichtingen nakomen engoede wil tonen, zonder zelf droog te komen staan. Een haast onmogelijke opgave,waarbij we constant gehijg voelen. De hitte van de adem van onze problemen issoms ondragelijk en de race tegen de klok uitputtend.  

De strijd vraagt nu al het uiterste van mijnkunnen. Al mijn reserves spreek ik aan om niet te verdrinken. Ik weet dat wijdit samen kunnen, maar ik ben soms even te moe om te zwemmen.

Dan pak ik mezelf op door het van me af teschrijven en herwin ik de hoop op een goede afloop.

Ook onder deze erbarmelijke omstandigheden blijvenwe vechten. Met dagelijkse smeekbedes en keihard werken, knokken we ons door dejungle van de schuldsanering. Tegenover elke vernedering, staat een kleinstukje winst en die pakken we met beide handen aan. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s