Wederopbouw


 

Na alle overwinningen gevierd te hebben, leven wemet de kater die voortkomt uit het feestje van ons leven. We hebben verdrietgekend, geluk gehad en verliezen verwerkt. We hebben gevochten en daarbij zijnwe zaken uit het oog verloren.

De prijs voor ons gevecht is groot en schameltegelijk. We hebben een prachtig gezin en een sterke relatie, maar we staanopnieuw klaar om de strijd aan te gaan.
Dit keer is het zaak dat we de brokstukken die zijn achtergebleven, na deemotionele oorlog, die we moeten zien op te bouwen tot een stevig geheel. De ruïnedie is ontstaan, is echter niet meer te herstellen, dus stappen we een trajectin, waarbij we drie jaar moeten afzien. De komende drie jaar moeten we keihardwerken om onze thuishaven te behouden en een nieuwe financiële zekerheid op tebouwen.

De brokstukken waar ik over schrijf, zijn degevolgen van een periode waarin we het overzicht van onze situatie zijnverloren. De aandacht verslapt, verkeerde keuzes gemaakt en domme pech. We hebbenonze ogen gesloten voor praktische zaken omdat we wilden kijken naar eengezonde toekomst.

Nu is het zaak om ook onze financiële toekomstzeker te stellen. We willen financiële gezondheid en een juiste balans vindentussen geluk en verstand.

Daarvoor gaan we aan de slag en de eerste stap isopenheid van zaken. Openheid naar elkaar en naar onze omgeving. We zijn niettrots op onze situatie, maar wel de schaamte voorbij.

Schulden zijn een last en die moeten we zelfdragen. Door de emotionele kant van deze last te delen, besparen we onszelf eenhoop uitleg. Dat verlicht misschien een heel klein beetje en met de steun vande juiste instanties, krijgen we de kans om de brokstukken bijeen te rapen.

We zijn niet de enigen, dat weet ik zeker. Sommigeomstandigheden heb je niet in de hand en daarom kiezen we ervoor met onsprobleem naar buiten te treden.

Iedereen kan de regie over zijn leven verliezen,maar wij vechten opnieuw en doen daarbij financieel een stapje terug. Wij vechtenen hopen op begrip. Wij vechten en pakken, hopelijk, over drie jaar de regiegewoon weer terug!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s