De winter van

Na jaren van kwakkelen met druilerige winters is het dit jaar eindelijk weer een winter die we ons allemaal later zullen kunnen herinneren. Het is de winter dat de treinen niet reden en de winter dat we allemaal te laat op ons werk kwamen omdat de strooiwagens het werk niet meer aankonden. Het is de winter die Nederland plat legde en de reserves van ons strooizout aansprak.

We kunnen natuurlijk mopperen om al dit ongemak en de gemeente de schuld geven van al die gladde wegen, maar het zijn toch wel al die harde werkers waardoor wij onze kerst bij familie konden vieren. Dankzij de diensten die zij draaiden, terwijl wij met zijn allen in ons warme huis genoten van de gezelligheid, waren hoofdwegen toch begaanbaar en konden wij genieten van de keerzijde van het leed.

Het bouwen van een sneeuwpop, glijden op de slee en genieten van het adembenemende uitzicht over de stad die bedekt wordt door de prachtige witte deken. Het knisperende geluid van verse sneeuw onder je schoenen en de bijzondere gloed die wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van de ondergaande zon. Het geluid dat plotseling dempt en het gegiechel van jong en oud tijdens een sneeuwbalgevecht.

We kunnen ervoor kiezen om de auto te laten staan of langzamer te rijden als het glad is. We kunnen ervoor kiezen om thuis te blijven of de boodschappen lopend te doen. Allemaal keuzes die het ongemak niet minder maken, maar de veiligheid wel verhogen. We kunnen er ook voor kiezen om te blijven mopperen over het weer, maar gaat dat niet ten koste van alle mooie dingen die het juist te bieden heeft? Al het plezier en alle mooie winterse plaatjes zijn ons tenslotte na al die druilerige winters maar mooi wel gegund!

De mensen op de sneeuwschuivers en hulpdiensten hebben ons de afgelopen weken misschien niet altijd gelukkig gemaakt; ze hebben wel hele lange diensten gedraaid en gewerkt bij nacht en ontij. Zij waren het die wel werkten tijdens de feestdagen en hun familie moesten missen zodat wij veilig de weg op konden. Zij trotseerden de kou voor ons gemak en dat is wat mij betreft best wel een bedankje waard.

Bij deze: bedankt harde werkers en als jullie nog wat zout over hebben… gebruik dan maar een extra korreltje zout bij alle ontevreden opmerkingen want ik weet zeker dat jullie meer gewaardeerd worden dan wordt uitgesproken.

Postiljon 14-01-10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s