Waarom?

Op een matrasje lik ik mijn wonden. De grauwe muren lijken niet op de omgeving die ik gewend ben. Ik mis mijn dekentje en verlang naar de liefkozende hand van mijn baasje. Uren heb ik rondgedwaald, voordat ik werd meegenomen door die vreemde mensen met hun busje. Met een lange stok hebben ze mij gevangen. Ik voelde dat ze geen kwaad wilden, maar ik was zo bang dat ik toch naar ze gegromd heb.

Het begon allemaal een paar dagen geleden. Ik schrok wakker van een harde knal. Mijn baasje zei me dat ik me geen zorgen hoefde te maken, maar de dagen die volgden waren een hel. Steeds vaker hoorde ik het angstaanjagende gedonder met af en toe een knal vlabij. Hoe lang ging dit nog duren? Toen de geur van het vuurwerk steeds dichterbij kwam, groeide mijn angst om de deur uit te gaan. Schichtig liep ik door de straat en keek mijn baas aan. Ik wilde dit niet! Ik wilde niet lopen in een straat waar het gedonder hoorbaar was en trok mijn baas steeds weer terug naar huis.

Hij nam mij mee naar het park, waar de knallen niet hoorbaar waren en ik vrij kon bewegen. Hier genoot ik met volle teugen en kreeg de kans om mijn angst los te laten. Ik speelde met mijn vriendjes en waande me veilig in deze omgeving omdat hij zo vertrouwd was en ver weg van de enge geluiden.

Toen zag ik ze staan. Blij liep ik op het groepje jongens af omdat ik verwachtte dat zij met mij wilden spelen.

Een oorverdovende knal en sterke geur brandde in mijn neus. Een waas voor mijn ogen en een intense angst. Zonder ook maar na te denken, rende ik weg van het geluid. Toen volgde een tweede knal. In blinde paniek stak ik de verboden straat over, richting onbekend terrein. In de verte hoorde ik de stem van mijn baas, maar mijn angst maakte mij doof voor zijn wanhopige geroep. Ik kon niet meer nadenken en herkende mijn omgeving niet meer. Ik was gedesoriënteerd. Het werd donkerder en mijn paniek groeide.

Nu lig ik hier op het kleine matras. Mijn baas zal zich zorgen maken en ik kan hem niet troosten. Het wordt het steeds stiller. Heel in de verte klinkt nog af en toe een klein plofje en het daglicht keert terug.

Waarom is mijn veilige plek onveilig gemaakt?

Postiljon 31-12-2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s