Het pensioenfonds

De dagen worden korter en buiten is het guur. De wind waait door de bomen en over de daken klimmen pieten. Zij zorgen ervoor dat alle pakjes netjes op het juiste adres en in het juiste schoentje worden bezorgd. Het is december en we staan aan het begin van een drukke maand.

Vorige week is hij begonnen aan zijn jaarlijkse tournee door het land en daarmee is voor veel kinderen een spannende tijd aangebroken.

Voor mijn dochter is het dit jaar extra bijzonder omdat ze in een nieuwe fase is belandt. Omdat Sinterklaas ook de jongste niet meer is, heeft zijn beleidsmedewerker besloten dat hij wat minder hooi op zijn staf moet nemen. Alleen nog de kinderen tot groep vier krijgen een persoonlijk bezoekje van de pensioengerechtigde goedheiligman. Voor groep vijf heeft hij een heel ander plan. Natuurlijk komt hij nog wel bij alle kinderen thuis op zijn verjaardag, maar op school voert hij een efficiënt beleid.

Vanaf groep vijf mogen de kinderen elkaar verwennen met een mooi cadeau, ingepakt in een bijzondere surprise. Bij die surprise hoort ook nog een gedicht en sinds de taken verdeeld zijn, is er onrust in de klas.

Het valt niet mee om een geheim te bewaren dus al snel wordt druk gespeculeerd over wie welk lootje heeft getrokken. De lootjes zijn dus al de hele week het gesprek van de dag en hiermee groeit de spanning voor de grote dag.

Voor mij als moeder breekt nu ook een bijzondere tijd aan. Ik mag mijn dochter wel helpen, maar ze moet haar opdracht uiteindelijk zelf uitvoeren. Ik begin mijn advies met het voorstel om eerst een cadeautje te kopen. Het is vrijwel onmogelijk om voetbal om te toveren tot tennisracket dus is de vorm en afmeting van het cadeau cruciaal. Eenmaal een plan getrokken, is het zaak om dit ten uitvoer te brengen. Van vieze grabbelsurprises of doos-in-doos-in-doos- constructies, ben ik niet zo gecharmeerd dus wordt het een combinatie van keukenrollen, karton en papier-maché. Met wat verf en een stapeltje oude kranten, kliedert mijn meisje er druk op los en langzaam ontstaat er een waar kunstwerk.

Na een week vol spanning wordt straks de surprise in één klap opengebroken. De Sint kan zich ondertussen bezighouden met de jongere kinderen en alle ouders hebben weer eventjes rust. Niet voor lang natuurlijk want voor je het weet staat de volgende AOW’er weer voor de deur… 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s