Gebadder

Een eigen huis is nooit af en als een huis uit de verhuur afkomstig is, is er heel wat kluswerk te verrichten voordat het resultaat bevredigend is.

Zo heeft ons huis nog steeds de originele badkamer, maar deze week hebben we afscheid genomen van de mengkraan met bruine draaiknoppen.

De foeilelijke bloemetjes op de tegeltjes gingen al een tijdje schuil achter een laagje verf. Deze heb ik ooit aangebracht om onze badkamer van het oubollige imago te ontdoen. Een tijdelijke oplossing waarmee we een kostbare  verbouwing een jaar lang vooruit hebben kunnen schuiven.

Toch komt aan alles een einde en zo ook aan het laagje verf op de tegels.

Met een beperkt budget wordt het al gauw een sport om zo’n opknapbeurt tegen lage kosten uit te voeren. Mijn man is handig. Zeg maar gerust heel handig. Daarnaast zijn we beiden slim en actief op het internet.

Omdat veel mensen liever teveel dan te weinig tegels inslaan voor een renovatie, wemelt het op de tweedehands aanbodpagina’s van de restpartijtjes en is het een kwestie van geduld om de juiste tegel uit te zoeken.

Het moest wel een tegel zijn die veel gebruikt wordt en door het hele land te koop is. Al snel hebben we drie adresjes verzameld en zo de benodigde meters slim en goedkoop bij elkaar gespaard. Het ophalen van de tegels combineren we met wat afspraken buiten de stad en dankzij de routeplanner, sparen we heel wat kilometers uit.

Sanitair is een heel ander verhaal. Nieuwbouw huizen worden doorgaans afgeleverd met prima voorzieningen, maar wie veel geld spendeert aan zijn nieuwe stulpje, neemt vaak geen genoegen met een standaard toilet en wastafel.

Zo vinden wij dus ook betaalbare vervanging voor de bruine knoppen en kan onze renovatie beginnen.

Vakkundig plakt en voegt mijn man en langzaam verdwijnen de bloemetjes uit het zicht. De glimmende thermostaatkraan is een lust voor het oog en ook het douchegordijn maakt plaats voor een tweedehands glaswand.

Onze badkamer veranderd in een klein paradijsje dankzij de kluseigenschappen van mijn man en de afdankertjes via internet.

Nog een paar dagen afzien en dan kan ik weer douchen. Dan mag ik genieten van de oase die is ontstaan en gaan nadenken over de volgende klus. Als je eenmaal begint aan een verbouwing, worden alle overige gebreken plotseling pijnlijk zichtbaar. Zo komt een eigen huis nooit af en blijft de handel op internet levendig!

Postiljon 26-11-09

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s