Het mysterie van de verdwenen sok

Het leven komt met vragen en onzekerheden. De vragen des levens zijn zo veelzijdig dat het bijna een mysterie op zich is. Zo zijn er de kleine vragen van het leven zoals de vraag waar die ene sok is gebleven na het wassen of hoe de wc rol nu het beste kan hangen. Hoe kan het dat je bij het zoeken altijd aan de verkeerde kant van de stapel begint?

Komt pech echt in meervoud en hoe zit dat met die zeven vette jaren?

Een mens krijgt nooit meer dan het dragen kan en zo maakt de wereld bij voorbaat onderscheid in gewichtsklassen. Wie voor een dubbeltje geboren wordt kan wel degelijk een kwartje krijgen, maar hoe zit dat als je voor datzelfde dubbeltje op de eerste rang wilt zitten? Zijn de zwaargewichten onder ons sterker door training of worden ze sterk geboren?

Er zijn gelukkig zoveel vragen die nooit beantwoord zullen worden. Misschien willen we helemaal niet weten hoe die magere jaren er uit gaan zien en maakt juist de mysterie het leven zo aantrekkelijk.


Zonder deze onzekerheden is de voorspelbaarheid van de klok net iets minder saai. Wanneer je de leeftijd bereikt dat je weet waar baby’s vandaan komen, ben je niet meer bezig met het mysterie, maar met anticonceptie en zodra je weet wat je later worden wilt, begint de lange weg om de juiste kennis te vergaren. Is het niet zo dat mysteries de hersenen prikkelen en juist het zoeken je leven invulling geeft? Wanneer je iets van boven de stapel pakt dan heet het geen zoeken en zodra je de antwoorden weet is er niks meer te vragen.

Daarom zullen de lichtgewichten onder ons altijd blijven klagen over hun zware last en zijn de zeven vette jaren voor hen niet zichtbaar, totdat ze de magere bereiken.

Niets is wat het lijkt en juist die onzekerheid maakt het leven zo mooi. Wat doen we met alle kennis die we hebben? We verbeteren de wereld, maar zullen nooit alle antwoorden weten.

Ooit zal mijn sok via het filter van de wasmachine zijn weg naar huis terugvinden en voor veel mysteries zal de mensheid een verklaring vinden. Toch vraag ik me af of we dat wel moeten willen want wat is er mis met een goede discussie over de richting waarin de wc rol hangt?

Postiljon 13-08-09

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s