Nieuwjaarsduik

Om het nieuwe jaar een beetje sportief te beginnen, besluiten we de eerste week van januari een sprong in het diepe te wagen. Geen ijskoude Noordzee of wakduiken in het bevroren Noord-A, maar een verfrissende sprong in het kikkerbadje tijdens het puppyzwemmen. Deze vorm van water spartelen is leuk voor baby’s, leerzaam voor de verse ouders en erg goed voor de beenspieren.

Bepakt en bezakt met zwemluiers, camera’s en een paar extra handdoeken wagen wij ons aan dit avontuur en beleven de drie musketiers hun primeur in het zwembad. Na wat gehannes met kleedhokjes en kledingkluisjes lukt het dan toch ons organisatorische talent toe te passen en verschijnen we, zwetend van het harde werken, met drie bijna blote mannetjes ten tonele. Het is even wennen in het water maar al snel kan het gespetter beginnen.

Als ik thuis een bad heb verzorgd, ben ik na afloop nog een tijdje bezig met dweilen; hier kan mijn kleine zwemkampioen zijn lol op! Druk bewegend met zijn benen verplaatst hij de nodige liters chloorwater en geniet van het schouwspel dat het geeft. Dan begint de les en mogen wij ons opmaken voor een goede opfriscursus kinderliedjes en een ruim half uur op onze hurken lopen om de kleine lijfjes van de musketiers in het warme water te houden. Met twee trotse papa’s aan de kant komen de heren geen aandacht tekort en geven ze een mooie show weg voor de camera’s van hun grootste fans.

Aan al het moois komt een einde dus ook aan een uurtje liedjes zingen en ronddobberen in het warme zwembad. Om de kleintjes niet koud te laten worden, gaan zij voor op de mama’s en met een vochtige handdoek om kleden we ons kroost al bibberend weer aan. De plakkerige lijfjes zijn moe en de heren hebben duidelijk honger. Als drie koningen liggen ze naast elkaar op het rijtje van aankleedkussens. Ze kijken ons rozig aan en laten zich lekker verwenen.

Eenmaal aangekleed kunnen wij ons naar de kleedhokjes begeven. De extra handdoeken zijn overbodig want het ritueel van het aankleden neemt voldoende tijd in beslag om al het vocht op onze huid te laten verdampen. Tevreden eten de heren na afloop hun fruit of drinken een fles leeg. Wij verwennen onszelf na deze inspanning met een lekker kopje koffie en kijken tevreden terug op een spetterend begin van het jaar.

Postiljon 15-01-2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s