Ommetjes en konijnenkeutels

Het einde van het seizoen nadert en het is tijd om de resultaten van de afgelopen maanden te inventariseren. Na een bewogen seizoen met veel mooie zaterdagen mag ik mezelf trotse eigenaar noemen van een behendig hondje.

Sasha heeft de smaak duidelijk te pakken en met veel flair neemt ze inmiddels de springhindernissen zonder enige aarzeling. De tunnel en kattenloop zijn duidelijk haar favoriet maar na veel oefenen lijkt dan ook eindelijk het kwartje te vallen, als het gaat om de slalom om de gevreesde paaltjes. Keek ze me vorig seizoen nog aan alsof ik haar vroeg om met mes en vork te eten; nu zigzagt ze tussen de obstakels door alsof ze dit al jaren gewend is. Met haar ranke lijfje en een aandoenlijke blik in haar ogen doet ze mij compleet vergeten dat ze, buiten de behendigheid om, af en toe flink kan draken. Haar slechte gewoonte om in vieze dingen te rollen en alles van de grond te eten vergeef ik haar spontaan als ik haar los van de grond zie komen om door de band te springen.

Naast de vorderingen van de kleine draak is daar ook de vooruitgang van het grote grijze spook. Summer heeft een prachtig seizoen gelopen en al liet ze hier en daar een klein steekje vallen; met een persoonlijk record en een voorlopig tiende plek zijn wij geheel niet ontevreden en stiekem toch wel een beetje trots. Als team heeft Flying High hoge ogen gescoord. De thuiswedstrijd mag dan geen beker hebben opgeleverd; de prijzenkast is dit seizoen toch weer mooi aangevuld.

Behalve de mooie vorderingen van Sashsa en het huidige flyball team heeft dit seizoen ook een leuk tweede team opgeleverd. Onder de naam Flyball-junkies zullen zes kanjers van honden met hun baasjes de eerste wedstrijd op eigen grond gaan spelen.

Voor Sasha is het komende zaterdag de voorlopig laatste kans om zich te vermaken met toestellen en konijnenkeutels maar Summer zal zich binnenkort nog moeten gaan bewijzen tijdens haar tweede SHH examen. Uiteraard heeft haar trotse baas er alle vertrouwen in dat ze haar stinkende best zal doen om dit keer geen ommetje te maken bij de verplichte oefening vooromen. Ik geef haar gewoon het voordeel van de twijfel want ook al zet ze de boel thuis dan af en toe op stelten; ze heeft zichzelf ruim bewezen en is een waardig lid van ons mooie gezinnetje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s