Lintjesregen (2)

Oktober is weer aangebroken in Nederland en de regen is weer gestart. Geen regen uit de wolken maar een regen van roze lintjes. De oktober borstkanker maand is in volle gang en overal in het land vinden acties plaats om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor zelfonderzoek en bewustwording.

Vóór ik zelf met kanker werd geconfronteerd was ik me niet bewust van de gevolgen van deze ziekte die één op de negen vrouwen treft maar nu ik zelf een onderdeel ben geworden van de statistieken draag ik het roze lintje en waar het voor staat een warm hart toe.

Het lintje staat voor bewustwording en moet vrouwen helpen om de strijd tegen kanker makkelijker te maken. Toch staat het lintje ook voor veel verdriet want voor veel vrouwen is borstkanker meer dan alleen oktober. Zij voeren  hun strijd het hele jaar door en vechten voor hun leven tegen de vijand. De overlever blijft vaak achter met lichamelijke en emotionele littekens  maar bewijst sterk te zijn in lichaam en geest.

Elk jaar worden er diverse lintjes uitgedeeld aan mensen die zich sterk hebben gemaakt voor anderen of naast hun werk heldendaden hebben verricht. Natuurlijk verdienen zij de eer om in de orde van Oranje Nassau te worden gehuldigd maar sommige daden blijven onbeloond terwijl ze minstens zo dapper zijn.

Artsen en verpleging, vrienden en familie, patiënten en partners. Zij vechten samen tegen de kanker. In welke vorm het een iemand ook treft, de kracht die iemand nodig heeft om zich niet te laten verslaan door de ziekte en positief te blijven onder alle omstandigheden is een kracht die met geen pen te beschrijven is.

Oktober staat in het teken van borstkanker maar wat mij betreft zou er een lintje mogen bestaan wat door alle slachtoffers van elke vorm vol trots gedragen mag worden. Een lintje dat bewijst dat de drager een dapper persoon is die de vijand heeft overwonnen. Niet iedereen krijgt de kans te overleven en dat is een hard gelag maar het overgeven aan je lot is ook een daad van kracht. De nabestaanden hebben hen bijgestaan terwijl ze de vijand moedig in de ogen keken en niet opgaven voordat de strijd volledig gestreden was.

Ik heb mijn vijand overleefd en bewonder iedereen die nog aan het strijden is. Daarom geef ik in gedachten al die mensen een lintje, simpelweg omdat ze dat verdienen, net als ik!

Postiljon 16-10-08

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s