Epi- maffia

Al eeuwen lang doorloopt de mens ontwikkelingen en veranderingen. Evolutie noemen we dat. Maar als het om lichaamsbeharing gaat, lijkt de mens zijn eigen evolutie voorbij te streven.

Waar ooit het complete lichaam met haren was bedekt, is de groei van al dit ongewenste onkruid al eeuwen langzaam aan het indammen.

Toch zijn we nog lang niet tevreden met deze langzame ontwikkeling en doen verwoede pogingen onszelf van al deze overbodige ballast te ontdoen om de evolutie een stapje voor te zijn.

Het oerwoud, waar ooit mannen met veel plezier een spannende boswandeling maakten, verdwijnt tot groot verdriet van de natuurliefhebbers en het pakje shag onder de oksels wordt niet meer gerookt.

Om onszelf van al deze ongewenste groei te ontdoen, gebruiken we martelwerktuigen die in de middeleeuwen niet zouden misstaan. De ontharingsindustrie brengt steeds meer producten op de markt en verdient een aardig centje aan onze pijnlijke ongemakken.

Het epileerapparaat evolueert sneller dan de mens en na het massage-rollertje en het ingebouwde ijsblok, kan er nu ook pijnloos onthaard worden met het geavanceerde hair-lift systeem met beweegbare kop.

Wat de fabrikanten ook beloven, met een epileer apparaat ruk je één voor één de haren met wortel en al uit de huid terwijl de tranen in je ogen springen en geen enkel verzachtend middel is effectief genoeg!

Ontharen met een crème is natuurlijk ook een optie en pijnloos is het wel, maar de pijn verplaatst zich enkel naar neus en ogen, als de geur van de chemische reactie vrijkomt.

Het meest ouderwets en effectief is nog altijd het scheren. Al is het nauwelijks meer ouderwets te noemen met het toenemend aantal mesjes per scheerkop want vier mesjes om vier keer gladder te scheren is geen uitzondering. Hoe glad het scheerresultaat ook is, feit blijft dat het ritueel met veel regelmaat herhaald moet worden om te voorkomen dat de benen in een menselijke rasp veranderen. Jeuk in de schaamstreek, als gevolg van stoppeltjes, veroorzaakt genante momenten en bij enkele dagen verzuim voelt het aan alsof er een egel in je broek is gekropen.

Het zal waarschijnlijk nog wel minstens een eeuw duren voordat de evolutie van de haargroei ons gaat inhalen dus tot die tijd zijn we aangewezen op de ontharings-maffia. Tenzij we met zijn allen in opstand komen of gaan leren een boswandeling te waarderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s