Eigen huis en tuin

Omdat we met een baby en een beperkt budget niet de middelen en de mogelijkheden hebben om een vakantie buitens huis te vieren dit jaar, hebben we onze activiteiten deze zomervakantie voornamelijk binnen een straal van tien kilometer  uitgevoerd.

Met een schoolgaande dochter is het boeken van een reisje een behoorlijk frustrerende bezigheid want alle vriendelijke prijsjes, die reisorganisaties als lokkertjes gebruiken verdwijnen als sneeuw voor de zon, zodra de gewenste vertrekdatum binnen het hoogseizoen valt. Gelukkig heeft Zoetermeer en omgeving een hoop te bieden en met een waslijst aan achterstallige klusjes in huis hebben we verven, opruimen en spitten in de tuin afgewisseld met dagjes strand en een bezoekje aan het zwembad.

De kleine man vindt alles prima; hij kijkt vanuit zijn wipstoeltje druk zwaaiend met zijn armpjes toe als wij het onkruid in de tuin wieden, terwijl zijn grote zus de wijk onveilig maakt met haar nieuwe step. Na een ochtendje flink ploeteren vertrekken we met het hele spul richting Scheveningse strand om een verfrissende duik te nemen ter afkoeling.

De Hollandse regendagen gebruiken we om achterstallige opruim klusjes uit te voeren, aangevuld met een bezoekje aan de stadboerderij of een uurtje body boarden voor de kleine meid, zodat ook zij haar energie kwijt kan en het vakantie gevoel kan ervaren.

Zo vullen we onze vakantie dagen en wisselen werk en ontspanning elkaar af. De tuin veranderd langzaam van een oerwoud in een kleine oase en met een nieuwe lik verf op de kozijnen aan de voorkant van ons huis  is de rommelige voortuin getransformeerd in een nette entree voor onszelf en mogelijk bezoek.

Het laatste detail om de tuin af te maken is het leggen van een klein gazon. Waar eerst een overdaad aan struiken en bomen stonden waarvan we de herkomst niet konden bepalen, hebben de prikbladeren en doornen plaats gemaakt voor een kleine twintig vierkante meter graszoden.

De vakantie nadert langzaam zijn einde, het normale leven en het nieuwe schooljaar komt in zicht maar als ik na een dagje uit of een middag hard werken van het hernieuwde uitzicht op de tuin geniet, besef ik me dat vakantie niet hoeft te betekenen dat je ergens in een hotel of op de camping hoeft te verblijven om het vakantiegevoel te bereiken. Met de juiste mensen om je heen maakt het niet uit waar je vakantie viert en is geluk dichterbij dan je denkt…..

Postiljon 21-08-08

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s