Trucjes

Een nieuw leven beginnen is niet iets waar iedereen voor in de wieg gelegd is en het in de wieg leggen van een nieuw leven is iets waar veel mensen niet van weten waar ze aan beginnen.

Met een lange aanloop en meerdere keren een valse start, begin ik onwetend aan de  eindsprint. Niet onwetend door gebrek aan ervaring, maar gefopt door mijn hormoonhuishouding die ervoor heeft gezorgd dat mijn geheugen selectief is geweest met het wissen van herinneringen aan de pijn. Langzaam frist mijn geheugen weer op en bij elke wee die volgt, schiet de ervaring van de vorige keer als in een flits over de snelweg van informatievoorziening, op weg naar mijn hersenen.

Nu weet ik weer waarom ik toen zo resoluut weigerde een tweede nieuwe leven te starten maar het is al te laat, er is geen weg meer terug.

Weeën en pijn volgen elkaar snel op en ik vervloek mezelf voor mijn naïviteit maar er is geen tijd meer om er over na te denken want tussen de weeën door maak ik een angstaanjagende rit op de rollar-coaster  van emoties, hormonen en pijn. In de verte hoor ik een stem roepen dat ik moet persen maar mijn geest verzet zich hiertegen. Ik wil niet meer verder, ik wil dit niet meer!

Dan hoor ik een stoomtrein wegrijden van het station. Hij rijdt een stukje en verminderd vaart. Waarom stopt hij nou ineens? Langzaam dringt de realiteit tot me door en kom ik weer terug in de verloskamer. Dat is geen trein maar de monitor die de hartslag van mijn kind registreert en de stem die mij roept wil mij waarschuwen voor de gevaren. Als ik nu opgeef zal het leven dat in mij is gegroeid de afgelopen negen maanden, nooit kunnen genieten van het leven zoals ik dat doe.

Heel even twijfel ik maar dan komt er plotseling een oerkracht vrij en spring ik terug in de werkelijkheid. Met een kracht waarvan ik zelf niet wist dat ik hem had, pers ik een nieuw leven uit en omarm het.

Een nieuw leven is geboren en terwijl ik me besef dat ik weer ben gefopt door mijn hormonen, accepteer ik mijn lot, neem ik de tijd om aan mijn nieuwe leven te wennen en leg ik mijn zoon in zijn wieg.

Advertenties

Een Reactie op “Trucjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s