Jurassic Park

Mij is altijd geleerd mensen en groepen niet over één kam te scheren of in hokjes te plaatsen maar al een tijdje twijfel ik over een bepaalde groep, een ras wat volgens mij van nature met een bord voor zijn kop is geboren of van huis uit een gevoels-gen mist. Ik doel hier op een specifiek soort, de soort met het aangegroeide tweede oor, de helpdesk-medewerker!

Dit ras heeft een aangeboren talent om zich af te sluiten voor serieuze klachten en elke vorm van redelijk converseren Dit ras is volgens mij enkel in staat een standaard verhaal af te draaien zonder oog of oor te hebben voor de individuele situatie en om dan toch in groepen te denken, licht ik er een aantal uit en om dan maar eens met één van de ergste te beginnen: de incasso-medewerker. 

Zo lang er braaf betaald wordt hoeft niemand met dit soort in aanraking te komen maar zodra schulden door onvoorziene omstandigheden ontstaan is deze mutatie van het ras er als de kippen bij om de meest onmogelijke betalingsregeling te treffen, volgens mij met het doel om op deze manier het contact zo lang mogelijk in stand te houden zodat hij zijn macht kan laten gelden bij elk daarop volgend frustrerend telefoongesprek. Dit soort betaald zelf namelijk alles op tijd, heeft nooit schulden en kan zwemmen in zijn geld want het heeft duidelijk geen idee wat het is om met een beperkt budget de zorg voor een gezin te dragen.

Een andere mutatie, misschien wel de ergste in zijn soort,  is de helpdesk-medewerker van een verzekeringsmaatschappij, ongeacht het soort verzekering of de afdeling die ze vertegenwoordigen. Om met deze mutatie een fatsoenlijke conversatie te volgen moet je behoorlijk sterk in je schoenen staan want zwart is zwart en wit heeft alle kleuren van de regenboog. Ook bij dit soort geldt de stelregel dat zo lang er netjes betaald wordt er geen vuiltje aan de lucht is, alleen dit soort heeft de nare gewoonte niet thuis te geven als ze zelf over de brug moeten komen. Elke redelijkheid verdwijnt uit hun bestand en geen middel blijft onbenut om onder een verplichting uit te komen, ze kruipen terug onder de steen waar ze oorspronkelijk onder vandaan zijn gekomen en gebruiken elke kleine misstap die je als klant ooit heb gemaakt tegen je, zonder enige vorm van emotie of redelijkheid.

Nee, je mag mensen niet over één kam scheren of in hokjes stoppen maar volgens mij vallen het door mij omschreven rassen in geen enkele categorie of hokje maar maken zij deel uit van een gemuteerde vorm, gevormd door geld en maatschappij tot een totaal uniek ras dat in Jurassic Park niet zou misstaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s