21 november 2007

na een nat en koud weekje in huize draak en draak doet de examenvrees de temperatuur nu toch wel oplopen. Nog een paar daagjes oefenen en dan mogen de draken zich op het veld gaan bewijzen. Summer kent geen vrees, behalve dan voor ligfietsen, waterfietsen en andere un-identified objects. Sasha haar angsten zijn bekend en die doen mij dan weer beven want, ook al zijn de weersvoorspellingen redelijk gunstig, een dun laagje rijp op het gras is al voldoende om de kleine draak te doen weigeren af te dalen :-s .
We hebben genoeg geoefend, geen veldje in de buurt was veilig voor de draakjes, ze zagen het al van verre aankomen en Summer inspecteerde elk veldje voor de oefening op zwefvuil en konijnenkeutels. Sasha had weer een hele andere aanpak, die ontsnapte deze week steeds aan mijn aandacht en koos haar eigen weg, ergens uit het zicht om vervolgens een frustrerend half uur later vrolijk aan te komen rennen en dan voorbeeldig "voor" te komen. Het is lastig om je hond de huid vol te schelden met een toonhoogte die doet vermoeden dat je haar toch zo ontzettend braaf vindt, terwijl je van binnen kookt van woede:wtf:
Maar we blijven volhouden en ook de komende dagen zal de kleine diva toch echt haar onderstel een keer nat moeten maken omdat ik toch blijf hopen dat ze de strijd hier om gaat opgeven. Summer moet gewoon een flink blokje om voor het examen, even goed uitrennen zodat ze misschien moe genoeg is om de twee minuten blijf als uitrustmoment te zien. Wie weet gaat het toch nog wat worden…
Al met al zijn we toch erg tevreden, een paar maanden geleden was elk commando sasha nog vreemd, liep ze constant voor mijn voeten of trok me elk struikje in waarvan ze het vermoeden had dat er zich misschien wat lekkers in verstopte. Nu loopt ze rustig, komt als ik haar roep (uitzonderingen ter zijde) en gaat op een droog stukje asvalt "down" alsof haar korte pootjes onder haar lijfje worden weggeveegd. Summer zal voorlopig nog wel even "draken" maar ze wil graag dus als ze ooit de rust in haar springveer krijgt zal ze een voorbeeld zijn voor velen. Met of zonder diploma zijn wij tevreden, hebben we veel bereikt en van hun gedrag genoten, nu maar kijken of we daar na zaterdag nog zo over denken….
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s